The Absolute pemula urang Guide Google Analytics

Mun anjeun teu nyaho naon Google Analytics téh, teu dipasang deui dina ramatloka anjeun, atawa geus dipasang deui tapi pernah nempo data anjeun, lajeng pos ieu keur anjeun. Bari éta teuas pikeun loba percaya, aya kénéh jaba nu teu maké Google Analytics (atawa analytics wae, pikeun masalah nu) pikeun ngukur lalulintas maranéhanana. Di posting, urang nuju bade kasampak di Google Analytics ti titik éta pemula mutlak urang of view. Naha nu peryogi éta, kumaha carana meunang eta, kumaha carana make eta, sarta workarounds masalah umum.

Naha unggal boga ramatloka perlu Google Analytics

Dupi anjeun gaduh blog a? Dupi anjeun gaduh ramatloka statik? Mun jawaban nu nya enya, boh nu sipatna keur dipake pribadi atawa bisnis, mangka anjeun kudu Google Analytics. Di dieu ngan sababaraha tina loba patarosan ngeunaan ramatloka anjeun nu tiasa ngajawab maké Google Analytics.

  • Sabaraha jalma didatangan ramatloka kuring?
  • Dimana datang kuring cicing?
  • Naha kuring kudu ramatloka-mobile ramah?
  • jaba Naon ngirim lalulintas keur ramatloka kuring?
  • Naon taktik pamasaran ngajalankeun paling lalulintas keur ramatloka kuring?
  • Mana kaca dina ramatloka kuring nu pang populerna?
  • Sabaraha datang geus I dirobah jadi ngawujud atanapi konsumén?
  • Dimana teu datang ngarobah abdi asalna ti na balik kana ramatloka kuring?
  • Kumaha carana abdi tiasa ngaronjatkeun kagancangan ramatloka abdi urang?
  • Naon eusi blog do datang kuring kawas nu paling?

Aya loba, loba patarosan tambihan nu Google Analytics bisa ngajawab, tapi ieu leuwih anu pangpentingna pikeun paling boga ramatloka. Ayeuna hayu urang nempo kumaha anjeun bisa meunangkeun Google Analytics on ramatloka anjeun.

Kumaha carana install Google Analytics

Kahiji, anjeun kudu akun Google Analytics. Upami Anjeun gaduh akun Google primér nu ngagunakeun pikeun jasa lianna kawas Gmail, Google Drive, Google Calendar, Google+, atawa YouTube, mangka anjeun kedah nyetél Google Analytics Anjeun maké éta akun Google. Atawa anjeun bakal kudu nyieun nu anyar.

Ieu kudu akun Google rencana tetep salamina sarta yén ngan anjeun boga aksés ka. Anjeun salawasna bisa ngabulkeun aksés ka Google Analytics anjeun ka jalma séjén handap jalan, tapi anjeun teu hayang batur keur gaduh kadali pinuh leuwih eta.

Badag tip: ulah ngantep saha anjeun (desainer web anjeun, pamekar web, web host, SEO jalma, jsb) nyieun akun Google Analytics ramatloka anjeun handapeun akun Google sorangan ngarah bisa "ngatur" eta keur anjeun. Lamun jeung jalma ieu bagian cara, maranéhna bakal nyandak data Google Analytics Anjeun sareng maranehna, sarta anjeun bakal kudu ngamimitian sakuliah.

Nyetél akun anjeun sarta sipat

Sakali anjeun gaduh akun Google, anjeun tiasa buka Google Analytics tur klik Sign kana tombol Google Analytics. Anjeun bakal lajeng jadi dipapag ku tilu léngkah anjeun kudu nyandak kana nyetél Google Analytics.

Saatos Anjeun klik Sign Up tombol, anjeun bakal ngeusian kaluar informasi pikeun ramatloka anjeun.

Google Analytics nawarkeun hierarchies pikeun ngatur akun Anjeun. Anjeun tiasa gaduh nepi ka 100 rekening Google Analytics handapeun hiji akun Google. Anjeun tiasa gaduh nepi ka 50 sipat ramatloka handapeun hiji akun Google Analytics. Anjeun tiasa gaduh nepi ka 25 pintonan dina hiji sipat ramatloka.

Di dieu aya sababaraha skenario.

  • Skenario 1: Upami anjeun gaduh hiji ramatloka, anjeun ngan butuh akun salah Google Analytics kalawan hiji sipat ramatloka.
  • Skenario 2: Upami anjeun gaduh dua jaba, kayaning salah keur anjeun bisnis jeung hiji keur dipake pribadi, anjeun bisa jadi hoyong jieun dua rekening, ngaran hiji "123Business" na hiji "Pribadi". Lajeng anjeun bakal nyetél ramatloka bisnis Anjeun dina akun 123Business na ramatloka pribadi Anjeun di handapeun akun Personal Anjeun.
  • Skenario 3: Upami anjeun gaduh sababaraha usaha, tapi kirang ti 50, sarta masing-masing sahijina boga salah ramatloka, anjeun bisa jadi hoyong nyimpen kabeh sahandapeun rekening Usaha. Lajeng boga akun Personal for jaba pribadi Anjeun.
  • Skenario 4: Upami anjeun gaduh sababaraha usaha na masing-masing sahijina boga puluhan jaba, jumlahna leuwih ti 50 situs web, Anjeun bisa rék nempatkeun unggal bisnis dina akun sorangan, kayaning akun 123Business, akun 124Business, jeung saterusna.

Aya henteu cara bener atawa salah mun nyetél Google Analytics Anjeun akun-éta ngan hitungan kumaha rék ngatur situs anjeun. Anjeun salawasna bisa ngaganti ngaran rekening Anjeun atawa sipat handap jalan. Catet yén anjeun teu bisa mindahkeun sipat (Website) ti hiji akun Google Analytics ka sejen-anjeun bakal kudu nyetél sipat anyar dina akun anyar jeung leungit data sajarah nu dikumpulkeun ti sipat aslina.

Pikeun pituduh nu pemula mutlak urang, urang nuju bade nganggap anjeun gaduh hiji ramatloka sarta ngan butuh hiji tempoan (standar éta, sadaya view data. Setelan The bakal kasampak hal kawas ieu.

Handapeun ieu, anjeun bakal boga pilihan pikeun ngonpigurasikeun mana data Google Analytics Anjeun bisa dibagikeun.

Install kode tracking Anjeun

Sakali geus beres, anjeun bakal klik tombol ID Cokot nyukcruk. Anjeun bakal meunang hiji kaluar tina istilah Google Analytics jeung kaayaan, nu kudu satuju kana. Lajeng anjeun bakal meunang kode Google Analytics Anjeun.

Ieu kudu dipasang dina unggal kaca dina ramatloka anjeun. instalasi bakal gumantung kana jenis naon tina ramatloka anjeun boga. Contona, kuring boga ramatloka WordPress on domain kuring sorangan ngagunakeun kerangka Genesis. kerangka ieu area nu husus pikeun nambahkeun lulugu sarta footer Aksara mun ramatloka abdi.

Alternatipna, lamun boga WordPress dina domain sorangan, anjeun tiasa nganggo Google Analytics ku Yoast plugin masang kodeu Anjeun gampang euweuh urusan naon tema atawa kerangka Anjeun anggo.

Upami Anjeun gaduh ramatloka diwangun kalawan file HTML, anjeun bakal nambahan kodeu tracking méméh </ sirah> tag dina tiap kaca anjeun. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku cara maké program pangropéa téksu (kayaning TextEdit pikeun Mac atawa Notepad pikeun Windows) lajeng muatkeun koropakna kana host wéb anjeun ngagunakeun hiji program ftp (misalna asFileZilla).

Upami Anjeun gaduh e-commerce toko Shopify, anjeun bakal buka setélan Store Online Anjeun paste di kode tracking anjeun dimana dieusian.

Upami Anjeun gaduh blog on Tumblr, anjeun bakal buka blog anjeun, klik Edit tombol Téma dina katuhu luhur blog anjeun, lajeng asupkeun ngan éta ID Google Analytics dina setelan Anjeun.

Salaku bisa ningali, pamasangan Google Analytics variasina dumasar kana platform nu make (sistem manajemen eusi, ramatloka pembina, software e-commerce, jsb), téma nu make, jeung plugins Anjeun pake. Anjeun kudu bisa manggihan parentah gampang masang Google Analytics on ramatloka wae ku ngalakonan pilarian web pikeun platform Anjeun + kumaha carana install Google Analytics.

Nyetél gol

Saatos Anjeun masang kodeu tracking anjeun dina ramatloka anjeun, anjeun bakal hoyong ngonpigurasikeun leutik (tapi pohara kapaké) netepkeun dina profil ramatloka anjeun on Google Analytics. Ieu setelan Goals Anjeun. Anjeun tiasa mendakan eta ku ngaklik dina link Admin di luhur Google Analytics anjeun lajeng ngaklik on Goals handapeun ramatloka anjeun Témbongkeun kolom.

Gol bisaeun Google Analytics lamun hal penting anu geus lumangsung dina ramatloka anjeun. Contona, upami anjeun gaduh ramatloka dimana anjeun ngahasilkeun ngawujud ngaliwatan wangun kontak, anjeun bakal hoyong manggihan (atawa nyieun) a hatur nuhun kaca nu datang mungkas kana sakali maranéhna geus dikintunkeun informasi kontak maranéhanana. Atawa, lamun boga ramatloka dimana anjeun ngajual produk, anjeun bakal hoyong manggihan (atawa nyieun) a final hatur nuhun atawa kaca konfirmasi pikeun datang ka darat kana sakali maranéhna geus réngsé beuli a.

Kirim surat anjeun keur urang bandung:

panalungtikan AYEUNA
  • * CAPTCHA: Mangga pilih Truck


waktos pos: Aug-10-2015
WhatsApp Online Chat !