технологија

Заеднички Disfigurements на производи од пластични маси

симптом

причина

решение

Недостаток
(Деформитет)
1, стапката се топи проток е понизок, а лош проточност
2, премногу лош издувниот воздух, но не предизвикува доволно материјал за да се исполни во шуплината
3, пониски температури и притисок инјектирање
1, одберете повисока топи стапка на проток на материјал
2, се додаваат повеќе или се прошири на издувни цевки
3, се подигне температура и притисок инјектирање
Burr 1, малку стегање сила
2, Мувла го нарушуваат
3, се топи стапка на проток е премногу висока
4, премногу притисок на вбризгување
1, за подобрување на стегање капацитет
2, менување на калап
3, одберете пониска топи стапка на проток на материјал
4, прилагодување на притисок на вбризгување
Подели 1, ред материјал број или премногу рециклира материјал да доведе до оштетување на молекуларна структура на
2, Неразумно производ и мувла изградба, внатрешна стрес постојните и особено тече материјал насоки
3, мувла температура и вбризгување на температура не одговара и
4, апликација утврдени на место или не загревање
5, Rude операција собранието
1 Изберете соодветен материјал за дебели страничниот ѕид и употреба сосема нов masterbatch
2, Подесување на калапи техника и техники на располагање
3 Прилагодете ја температурата на мувла на температурата на инјектирање
4, оптимизиран дизајн и загревање на апликација
5, Нежно собранието работа

Разграничување

изглед

1, производот е недопрена, без деформитет или нарушување
2, Пропорционален боја, очигледно нема chromatism

Допир

1, на површина е мазна, околу страни и рачки немаат брус
2, accessaries одговараат добро, редење е стабилен
3, Деградираните производ е беспомошна, кревка, а висок квалитет на производот е свилени и флексибилни

Тежина

1, Според полимеризација и физички имот, светлината производ покажува пониски crystallinity и висока чистота
2, со истата конструкција и дебелина страна, направени од ист материјал, една светлина ќе биде подобро

WhatsApp Online Chat !