Absolute Beginner kang Guide kanggo Google Analytics

Yen sampeyan ora ngerti apa Google Analytics punika, wis ora diinstal ing website, utawa wis diinstal nanging ora tau katon ing data, banjur kirim iki kanggo sampeyan. Nalika iku hard kanggo akeh pracaya, ana isih situs sing ora nggunakake Google Analytics (utawa Analytics sembarang, kanggo sing prakara) kanggo ngukur lalu lintas sing. Ing kirim, kita lagi arep katon ing Google Analytics saka titik pamula Absolute kang tampilan. Apa sing kudu dadi, carane njaluk iku, carane nggunakake, lan workarounds kanggo masalah umum.

Apa saben pemilik website perlu Google Analytics

Aja duwe blog? Aja duwe website statis? Yen jawabane ya, apa lagi pribadi utawa bisnis, sampeyan kudu Google Analytics. Kene mung sawetara saka akeh pitakonan website sing bisa njawab kanthi nggunakake Google Analytics.

  • Carane akeh wong ngunjungi sandi website?
  • Karsa pengunjung sandi manggon?
  • Aku kudu website-mobile loropaken?
  • situs Apa ngirim lalu lintas kanggo website?
  • Apa cara marketing drive paling lalu lintas kanggo website?
  • Kaca ing website sing paling populer?
  • Carane akeh pengunjung wis aku diowahi dadi ndadékaké utawa pelanggan?
  • Endi pengunjung nindakake teka saka lan pindhah ing web?
  • Aku bisa nambah kacepetan website kang?
  • Apa isi blog apa pengunjung kaya paling?

Ana akeh, akeh pitakonan tambahan sing Google Analytics bisa njawab, nanging sing gedhe-gedhe sing paling penting kanggo paling nduweni situs. Saiki ayo kang katon ing carane bisa njaluk Google Analytics ing website.

Carane nginstal Google Analytics

First, sampeyan mbutuhake akun Google Analytics. Yen sampeyan duwe akun Google utami sing digunakake kanggo layanan kaya Gmail, Google Drive, Google Calendar, Google, utawa YouTube, sampeyan kudu nyiyapake Google Analytics nggunakake akun Google. Utawa sampeyan kudu nggawe anyar.

Iki kudu dadi akun Google sampeyan rencana kanggo tetep ing salawas-lawase lan sing mung duwe akses kanggo. Sampeyan bisa tansah ngawèhaké akses kanggo Google Analytics kanggo wong liyane mudhun ing dalan, nanging sampeyan ora pengin wong liya kanggo duwe lengkap kontrol liwat.

Big tip: ora ana Panjenengan (desainer web, pangembang web, web host, SEO wong, lan sapiturute) nggawe akun Google Analytics website kang akun Google dhewe supaya padha bisa "ngatur" iku kanggo sampeyan. Yen sampeyan lan wong bagean cara, padha njupuk data Google Analytics karo wong-wong mau, lan sampeyan bakal kudu miwiti kabeh liwat.

Nggawe akun lan property

Sawise sampeyan duwe akun Google, sampeyan bisa pindhah menyang Google Analytics lan klik Sign menyang tombol Google Analytics. Sampeyan banjur bisa disambut karo telung langkah sampeyan kudu njupuk kanggo nyiyapake Google Analytics.

Sawise sampeyan klik Sign Up tombol, sampeyan bakal isi metu informasi kanggo website.

Google Analytics nawakake hierarchies kanggo ngatur akun. Sampeyan bisa duwe nganti 100 akun Google Analytics ing siji akun Google. Sampeyan bisa duwe nganti 50 situs web ing salah siji akun Google Analytics. Sampeyan bisa duwe nganti 25 views ing siji kagungan situs.

Kene sawetara cara.

  • Skenario 1: Yen sampeyan duwe situs, sampeyan mung mbutuhake akun siji Google Analytics karo siji kagungan situs.
  • Skenario 2: Yen sampeyan duwe loro situs web, kayata siji kanggo bisnis lan siji kanggo panggunaan pribadi, sampeyan bisa uga pengin nggawe kalih Jeneng siji "123Business" lan siji "Personal". Sampeyan bakal nyiyapake situs web bisnis ing akun 123Business lan website pribadi akun pribadi.
  • Skenario 3: Yen sampeyan duwe sawetara bisnis, nanging kurang saka 50, lan saben wong wis salah siji situs, sampeyan bisa uga pengin sijine wong kabeh ing akun Bisnis. Banjur duwe akun pribadi kanggo situs pribadi.
  • Skenario 4: Yen sampeyan duwe sawetara bisnis lan saben wong wis puluhan situs, kanggo total luwih saka 50 situs, sampeyan bisa uga pengin sijine bisnis ing akun dhewe, kayata akun 123Business, akun 124Business, lan ing.

Ora ana cara tengen utawa salah kanggo nyiyapake Google Analytics akun-iku mung prakara carane arep ngatur Camping. Sampeyan bisa tansah ngganti jeneng akun utawa situs mudhun dalan. Elinga yen sampeyan ora bisa mindhah property (website) saka siji akun Google Analytics liyane-sampeyan bakal kudu nyiyapake sifat anyar ing akun anyar lan kelangan data sajarah sampeyan diklumpukake saka properti asli.

Kanggo guide pamula Absolute kang, kita lagi arep nganggep sampeyan duwe situs lan mung perlu salah siji tampilan (default, kabeh tampilan data. Persiyapan bakal katon kaya iki.

Ngisor iki, sampeyan bakal diwenehi pilihan kanggo ngatur ngendi data Google Analytics bisa dienggo.

Instal kode ranging

Sawise rampung, sampeyan bakal klik tombol ID Njaluk nelusuri. Sampeyan bakal nyembul saka istilah Google Analytics lan kahanan, sing kudu setuju kanggo. Sampeyan bakal kode Google Analytics.

Iki kudu diinstal ing saben kaca ing website. Instalasi bakal gumantung ing jinis apa saka web sing duwe. Contone, aku duwe website WordPress ing domain dhewe nggunakake Framework Genesis. framework iki nduwèni wilayah sing tartamtu kanggo nambah header lan sikil Tulisan kanggo website.

Utawa, yen sampeyan duwe WordPress ing domain dhewe, sampeyan bisa nggunakake Google Analytics dening Yoast plugin kanggo nginstal kode gampang ana prakara apa tema utawa framework sing digunakake.

Yen sampeyan duwe situs dibangun karo file HTML, sampeyan bakal nambah kode ranging sadurunge </ sirah> tag ing saben kaca. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nggunakake program editor teks (kayata TextEdit kanggo Mac utawa Notepad kanggo Windows) lan banjur diunggahaké berkas kanggo host nganggo program FTP (kayata asFileZilla).

Yen sampeyan duwe e-commerce nyimpen Shopify, sampeyan bakal pindhah menyang setelan Store Online lan paste code ranging ngendi kasebut.

Yen sampeyan duwe blog ing MediaWiki, sampeyan bakal pindhah menyang blog, klik tombol Owahi Tema ing sisih tengen ndhuwur blog, lan banjur ketik mung ID Google Analytics ing setelan.

Nalika sampeyan bisa ndeleng, instalasi saka Google Analytics beda-beda adhedhasar platform sampeyan nggunakake (sistem manajemen isi, situs Site, lunak e-commerce, etc.), tema sampeyan nggunakake, lan Plugins sing digunakake. Sampeyan kudu bisa kanggo golek gampang instruksi kanggo nginstal Google Analytics ing situs dening mengkono search for mesin + carane nginstal Google Analytics.

Nggawe gol

Sawise sampeyan instal kode ranging ing website, sampeyan pengin ngatur cilik (nanging banget migunani) setelan ing profil website kang ing Google Analytics. Iki setelan Goals Panjenengan. Sampeyan bisa nemokake iku kanthi ngeklik ing link Admin ing ndhuwur Google Analytics lan banjur ngeklik ing Goals ing website Pandang kolom.

Gol bakal ngomong Google Analytics yen soko penting wis kedaden ing website. Contone, yen sampeyan duwe situs ing ngendi sampeyan generate ndadékaké liwat wangun kontak, sampeyan bakal pengin golek (utawa nggawe) a matur nuwun kaca sing pengunjung mungkasi marang tiyang kirim informasi kontak sing. Utawa, yen sampeyan duwe situs ing ngendi sampeyan ngedol produk, sampeyan bakal pengin golek (utawa nggawe) Final matur nuwun utawa kaca konfirmasi kanggo pengunjung kanggo nampa marang sapisan padha rampung tuku.

Kirimi pesen kanggo kita:

PANALITEN SAIKI
  • * Captcha: Pilih Car


wektu Post: Aug-10-2015
WhatsApp Online Chat !